© 2019 Copyright Visual Memories

Uitvaartpresentaties & levensfilm

Muziek en foto’s worden met veel zorg uitgezocht en

vervolgens, vaak door de uitvaartmaatschapij, verwerkt tot

een onsamenhangend en statisch geheel.

In 2017 werd het idee geboren om diensten aan te bieden ten behoeve van uitvaarten. Dit was het gevolg van persoonlijke ervaringen. Het viel mij op dat er tijdens uitvaartdiensten vaak foto’s getoond werden middels een statische Powerpoint-presentatie (diashow). Dit resulteert in om de zoveel seconde een foto en vaak is de muziek nog niet afgelopen en worden dezelfde foto’s nog maar eens herhaald. Beeld en geluid kunnen samen echter zoveel meer betekenis krijgen mits dit met de juiste “energie” gecombineerd en gemonteerd wordt. Visual Memories maakt de herinneringen tastbaar door het verzorgen van een integere montage die in het geheel ten dienste staat van de overledene. Geen statische diashow meer. Wij laten de foto’s en muziek (al dan niet in combinatie met videobeelden) een verhaal vertellen.

We leven in een digitaal tijdperk. Steeds vaker zien we

vraag naar een “digitaal monument”

Door het combineren van foto’s, dia’s, negatieven en/of video-opnames zijn we in staat een digitaal monument te maken van degene die is heen gegaan. De nabestaanden leveren een selectie aan, geven aan welke factoren belangrijk waren voor degene die ze zijn verloren (bijvoorbeeld hij/zij was gek op de natuur) en al deze ingredienten worden dan samengevoegd tot een “levensfilm”. We zien dat er een stukje rouwverwerking plaats vind door, samen met de nabestaanden, op deze manier met de herinneringen bezig te zijn.

Geef het verleden een toekomst.

Sinds de jaren 80 worden er heel veel herinneringen vast gelegd voor later. Visual Memories wil samen met jou deze herinneringen in stand houden en bewaren.